Inramningar

Vi har 40 års erfarenhet av inramningar av alla de slag.
Vi ramar in Dina oljemålningar, akvareller, fotografier, kartor, sjökort, för att nämna något.

Vi kan:
– Passepartouter: enkla, dubbla, flera hål, redovisningar med mera
– Svävande monteringar
– Specialinramningar av till exempel brudbuketter
– Uppspänning av dukar som oljemålningar, tyger
– Glasbyten, trä och metallramar
– Galleriskenor
– Säkerhetssystem

1.
Åldersbeständigt papper

För att inte motivet skall bli missfärgat måste papper och kartong i inramningen vara syrafritt, vilket innebär neutralt eller något basiskt PH-värde. Detta gäller allt papper i ramen, passepartouten så väl som bakkartongen.

Vi använder Micropapp museikartong som bankpapper.

2.
Passepartouten

Syftet med en passepartout, förutom de rent estetiska aspekterna, är att förhindra att motivet kommer i kontakt med glaset. Passepartouten måste vara syrafri för att inte motivet skall missfärgas och för att färgen i passepartouten skall vara beständig. Passepartouter finns i många olika färger och kvaliteter, vi använder bara godkända kartonger av god kvalitet.

3.
Glaset

avelglas av bra kvalitet är ett bra skydd för motivet. Det finns specialglas som skyddar mot UV-ljus och det finns glas som minimerar ljusreflexer och bibehåller skärpan och detaljerna i motivet, vilket gamla tiders reflexfria glas inte gjorde.

Vi använder Floatglas till våra inramningar.

Specialglaset vi använder är Art Glas. Ett renare glas som återger detaljer och färger på ett fantastiskt sätt. Glaset är antireflexbehandlat, i vissa vinklar syns inte glaset alls. det har ett UV-skydd på 70%.
Vi tror att Art Glas är det glas som man i framtiden alltid kommer att använda till inramningar. Om man skall hänga sin tavla i extremt utsatt läge tex i direkt solljus eller liknande finns det glas med extra solskydd.

4.
Försegling

Det är viktigt att inramningen förseglas så att det blir helt lufttätt. Det gör vi med en speciell tape. Förseglingen är till för att förhindra att damm kan tränga in i inramningen.

5.
Upp på väggen

Upphängning skall göras med ståltråd. Det är lämpligt med plastad ståltråd för att undvika missfärgning av väggen. Det finns olika typer av fästen för ståltråden, dimensionerade i förhållande till inramningens vikt.